Koronarokotteiden tehokkuus voi ilmetä negatiivisella tavalla

Koronarokotteet ovat jälleen herättäneet kiivasta keskustelua. Tehokkaiksi niitä on väitetty, mutta tehokas voi olla monella tapaa. Professori Peter Gøtzsche (joka itse on ottanut rokotteen, eikä missään nimessä ole ns. ”rokotevastainen”) kirjoittaa, että vaikka arvelee niiden todennäköisesti pelastaneen ihmishenkiä, eivät ne ole olleet mainostetun kaltainen menestys.[1] Sen sijaan alkaa hahmottua tarina massiivisista petoksista ja tieteellistä näyttöä vailla olevista suosituksista. Hän toteaa, että koronarokotteita on ”paljolti ylikäytetty ja osin kohdennettu väärille ihmisille”.

Turvallisuus ja tehokkuus kyseenalaisia

Tutkiva journalisti ja tutkija Maryanne Demasi on käsitellyt useissa kirjoituksissaan koronarokotteiden tehokkuuden liioittelua[2] ja haittojen aliraportointia[3] valmistajien taholta. Hän kirjoittaa, kuinka lääkeyhtiöt markkinoinnissaan mieluummin puhuvat suhteellisen riskin vähenemästä, joka Pfizerin ja Modernan omissa tutkimuksissa on yli 90 prosenttia. Todellinen absoluuttisen riskin vähenemä molemmilla on kuitenkin prosentin luokkaa. Kun ihmisellä riski jo lähtökohtaisesti on erittäin pieni, on rokotteesta saatu hyöty todellisuudessa triviaalinen.

Lisäksi Demasi mainitsee belgialaisen immunologiaan erikoistuneen lääkäri Michel Goldmanin pitävän mahdollisena, että koronarokote olisi kiihdyttänyt hänen imusolmukesyöpänsä etenemistä.[4] Tarkempaa tutkimusta asiasta ei kuitenkaan ole, ja hematologi Vinay Prasad on todennut[5], että täytyisi olla epidemiologista näyttöä voidakseen esittää tällaisen väitteen. Keskustelu rokotteiden mahdollisista syöpäriskeistä kuitenkin nousi uudelleen esiin, kun Pfizerin ja Modernan rokotteista löydettiin DNA-kontaminaatioita.[6]

Se mihin tutkimukset jo antavat osviittaa on, että mRNA-rokotteet voivat heikentää immuunivastetta.[7] Laajempia tutkimuksia tosin kaivattaisiin tämänkin suhteen, sillä nämä tutkimukset ovat kooltaan pieniä. Demasi kuitenkin huomauttaa, että matalan tulotason maissa muidenkin eläviä taudinaiheuttajia sisältämättömien rokotteiden on havaittu lisäävän sairastelua ja kuolleisuutta.

Kun WHO väittää rokotteiden pelastaneen miljoonia, niin Gøtzsche kysyy, että missä on näyttö (muu kuin rokotevalmistajien ja WHO:n ym. mainospuheet toim. huom.) tälle väitteelle. Broken Medical Science -podcastissaan hän haastattelee uraauurtavaa kenttätutkimusta rokotteisiin liittyen tehnyttä professori Christine Stabell Bennia.[8] Haastattelussa keskustellaan mm. siitä, kuinka menetettiin tuhannen taalan mahdollisuus tutkia ja kerätä tietoa koronarokotteiden todellisesta tehokkuudesta ja turvallisuudesta. Satunnaistettuja tutkimuksia olisi helposti voitu tehdä miljoonilla ihmisillä verraten eri rokotuksia, eri-ikäisiä, rokottamattomia, koronan jo sairastaneita jne. Tätä dataa ei kuitenkaan ole juuri kerätty. Lisäksi Benn toteaa rokotteiden turvallisuudesta tehtyjen raporttien olevan niin kehnoja, että jos opiskelija olisi tehnyt ne, hänen olisi täytynyt hylätä ne.

Rokotuskampanjaa seurannut ylikuolleisuuden aalto

Monet ovat laittaneet merkille, kuinka Suomessa ja maailmalla ylikuolleisuuden merkittävä nousu ajoittuu rokotekampanjan alkuun. Suomen kannalta tilannetta tarkastelee esim. Markko Hämäläinen Järjen ääni ry:n kannanotoissa.[9]

Koronavuonna 2020 suuria kasvuja ylikuolleisuudessa ei tapahtunut. Vuoden 2021 loppukesältä nousua alkaa tulla. Tilastokeskus pyrkii ennusteissaan huomioimaan kaikki kuolemiin johtavat tekijät ja nosti arviotaan vuoden 2021 kuolleista varautuen koronaan 1679 hengellä. Kokonaiskuolleisuus ylitti silti ennusteen 1672 hengellä, vaikka korona siis oli jo laskuissa mukana ja ”koronan kanssa” kuoli vuoden 2021 aikana lopulta 1150 eli ennustettua vähemmän. Kokonaiskuolleisuuden nousua ei siis riitä selittämään korona, varsinkin mikäli ihmisten saama rokote koronaa vastaan olisi luvatun tehokas. Hämäläinen tiivistää asian seuraavalla tavalla:

”Kiistatonta kuitenkin on, että vuoden 2019 väestöennusteen perusteella Suomessa on pandemia-aikana 2020–2022 tapahtunut noin 13 000 ylimääräistä kuolemaa, kun väestön ikääntymisen vaikutus on poistettu. Näistä ylimääräisistä kuolemista runsaat 11 600 on tapahtunut aikana, jolloin rokotteet ovat olleet käytössä. Tämä arvio on saatu suoraan laskemalla yhteen ylimääräiset kuolemat vuosilta 2021 ja 2022, sillä ylikuolleisuutta ei ollut vuoden 2021 alussa ennen rokottamisen alkamista.”

Tilastoja tutkiessa on hyvä muistaa, että (tämän kirjoituksen kirjoittajan ymmärryksen mukaan) rokotehaittoja tai -kuolemia ei myöskään tilastoida rokotteesta johtuvaksi, jos ne tapahtuvat heti rokottamisen jälkeen, koska ihmistä ei katsota rokotetuksi ennen kuin rokotteen antama suoja alkaa vaikuttaa parin viikon kuluttua rokottamisesta. Sen sijaan rokotekuolema voidaan tilastoida vaikka koronakuolemaksi, jos on sattunut antamaan positiivisen koronanäytteen 30 päivän sisällä.

Koronarokotteiden ja ylikuolleisuuden yhteyden tutkiminen poliittinen ongelma

THL:n väitteitä, että ylikuolleisuus johtuu väestön vanhenemisesta ja Eroon koronasta -ryhmän väitteitä, että se johtuu lepsuista koronatoimista, Hämäläinen pitää ”luovina tulkintoina ilman tutkimusnäyttöä”. Tietenkään ei pidä tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä. Voisi olla esimerkiksi mahdollista, että syöpäkuolemat ovat lisääntyneet, kun syöpäseulonnat ovat vähentyneet pandemian aikana. Mutta tätäkään ei ole todennettu, kuten Hämäläinen kirjoittaa.

Hämäläinen ei kuitenkaan väitä, että korrelaatio olisi yhtä kuin kausaliteetti, vaan esittää, että asiaa olisi syytä tutkia. Ongelmana on, kuten edellä mainitaan, että on enemmän tai vähemmän hukattu mahdollisuus kerätä tietoa rokotteiden turvallisuudesta – kenties koska niiden ”tiedettiin” olevan turvallisia jo ennen kuin kunnolla tutkittiin.

Toinen ongelma on poliittinen. Rokotevalmistajat ja rokotteita ottamaan painostaneet tahot eivät liene järin innokkaita tutkimaan asiaa tai varsinkaan julkistamaan tuloksia, mikäli ne osoittautuisivat näiden tahojen kannalta kiusallisiksi. Jonkinlaista tietoa kuitenkin pulpahtelee pintaan.

Uuden-Seelannin tietovuodot ja oikeudenkäynnit Britanniassa ja USA:ssa

Uuden-Seelannin terveysministeriön koronarokotustietokannasta on vuodettu tilastoja, joista voi havaita keskimäärin merkittävästi korkeampaa kuolleisuutta rokotettujen keskuudessa 6–12 kuukauden kuluessa rokotuksesta. Steve Kirsch kirjoittaa, että viranomaiset Uudessa-Seelannissa eivät ole kiistäneet tietojen aitoutta, vaan ovat pyrkineet hyökkäämään vuotajaa vastaan saadakseen tällä tavoin tiedot vaikuttamaan epäluotettavilta.[10] Kirschin analyysin mukaan tiedot paljastavat keskimäärin yhden henkilön tuhannesta piikitetystä kuolleen.

Matemaatikko ja riskienhallinta-asiantuntija Norman Fenton on esittänyt varovaisempia arvioita datasta.[11] Ensinnäkin hän nostaa esiin väitteet, että data olisi värittynyttä, mutta toteaa tämän olevan Kirschin mukaan laajalle levinnyt väärinkäsitys. Heikkoutena Fenton näkee silti sen, että tietoa rokottamattomista ei ole samalla tavoin käytettävissä, jotta voitaisiin kunnolla vertailla rokotettujen ja rokottamattomien kuolleisuutta. Ei myöskään ole tietoa, onko kuolleiden kuolinsyyksi ilmoitettu korona.

Puutteistaan huolimatta Uuden-Seelannin data – ollessaan aitoa ja vääristelemätöntä – olisi Fentonin mukaan ”yksi tärkeimmistä julkisesti saatavilla olevista aineistoista koronarokotteen turvallisuutta tutkittaessa”, joka omalta osaltaan osoittaisi, että rokotteiden turvallisuudessa on puutteita. Hänen mukaansa se vastaisi Britannian tilastotieteen laitoksen tuoreinta dataa ja tällöin ”ei ole enää epäilystä siitä, että [korona]rokotteet lisäävät kuolleisuutta iäkkäämmissä ihmisissä”. Tästä huolimatta Fenton ei pidä Uuden-Seelannin dataa sellaisena ”’savuavana aseena’ kuin jotkut ovat väittäneet”.[12]

Koronarokotteiden yhteys sydän- ja verisuonitauteihin liittyen on ollut keskustelunaiheena jo pitkään. Vinay Prasad on vastikään kirjoittanut tuoreeseen Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n dokumenttiin viitaten, että koronarokotteet lisäävät sydänkohtauksen riskiä nuorille lapsille.[13] Lisäksi ne linkittyvät sydänlihastulehduksiin nuorilla miehillä, ja tehosteista on heille nettohaittaa.

Britanniassa on meneillään oikeustoimia AstraZenecaa vastaan. Arvellaan koronarokoteskandaalin olevan nousemassa esiin, kun vasta nyt rokotteiden aiheuttamista vakavista haitoista ja kuolemantapauksista alkaa olla mahdollista puhua leimautumatta saman tien yleisesti rokotevastaiseksi salaliittoteoreetikoksi.[14]

Yksi uhreista on BBC:llä radiotoimittajana työskennellyt Lisa Shaw, joka kuoli otettuaan AstraZenecan rokotteen. Tuolloin rokote oli Suomessa jo rajattu yli 65-vuotiaille, mutta Britanniassa edelleen kaikille ”turvallinen”. Teksasissa osavaltion oikeusministeri on haastanut Pfizerin oikeuteen rokotteensa tehon vääristelemisestä ja pyrkimyksistä vaientaa kriitikot.[15]

Yksi koko ei sovi kaikille

Markkinoilla ei ole sellaista farmaseuttista tuotetta, jossa ”yksi koko sopisi kaikille”. Rokotteen ottaminen tai ottamatta jättäminen on aina henkilökohtainen päätös perustuen siihen, minkä riskin kokee itselleen suuremmaksi. Voidakseen arvioida tätä ihmisellä tulisi olla luotettavaa tietoa rokotteen tehokkuudesta ja turvallisuudesta sekä näkökulmat puolesta ja vastaan tulisi sallia julkisessa keskustelussa, mutta koronarokotteiden kohdalla näin ei vaikuta tapahtuneen.

Lisäksi Euroopan lääkevirasto EMA hiljattain totesi, että ennen rokotteen antamista tai suosittelemista pitäisi tarkasti huomioida kaikki turvallisuustiedot, eli toisin sanoen lääkärin olisi tullut todeta kunkin rokotetun kohdalla, onko rokotus tämän tapauksessa järkevää.[16] Lääkinnällisten tuotteiden ottaminen turhaan voi kostautua monella tapaa. Vaikka niistä ei välitöntä riskiä olisikaan, niin esimerkiksi Italiassa korona iski pahasti mm. siksi, että antibiootteja on siellä käytetty leväperäisesti, jolloin ne eivät enää tosipaikan tullen tehonneet virusta seuranneisiin bakteeritartuntoihin.

En ole missään nimessä lääketiedettä vastaan. Markkinoilla on toimivaksi havaittuja lääkkeitä ja rokotteita. Niitä vaan ei pitäisi jakaa summamutikassa ilman kunnollista näyttöä tehokkuudesta ja turvallisuudesta. Sillä valitettavasti lääketeollisuus on useaan otteeseen osoittanut korruptoituneisuutensa ja suoranaisen piittaamattomuuden ihmisten terveydessä, mikäli se on ristiriidassa rahantekomahdollisuuksien kanssa.

(Huom. Olen julkaissut tämän kirjoituksen lyhyemmässä muodossa Facebookissa 6.12.2023. Katso myös Vesa Raiskilan Facebook-kirjoitus, johon viittaan alkuperäisessä kirjoituksessani.)

Lähteet

[1] Gøtzsche, Peter C. | Brownstone Institute (15.11.2023): The Immune System and Vaccines are Complicated https://brownstone.org/articles/the-immune-system-and-vaccines-are-complicated/

[2] Demasi, Maryanne (12.11.2021): COVID-19 vaccine benefits exaggerated, say experts https://maryannedemasi.com/publications/f/covid-19-vaccine-benefits-exaggerated-say-experts

[3] Demasi, Maryanne (24.11.2021): Are adverse events in Covid-19 vaccine trials under-reported? https://maryannedemasi.com/publications/f/are-adverse-events-in-covid-19-vaccine-trials-under-reported

[4] Demasi, Maryanne (11.10.2023): Can covid-19 vaccines cause ’turbo cancers’? https://blog.maryannedemasi.com/p/can-covid-19-vaccines-cause-turbo

[5] Prasad, Vinay | Twitter (25.9.2022): https://twitter.com/VPrasadMDMPH/status/1573803000245592064

[6] Demasi, Maryanne (22.9.2023): EXCLUSIVE: An interview with Buckhaults about DNA contamination in covid vaccines… and the FDA responds https://blog.maryannedemasi.com/p/exclusive-an-interview-with-buckhaults

[7] Demasi, Maryanne (22.9.2023): New research shows mRNA jabs could weaken immune responses https://blog.maryannedemasi.com/p/new-research-shows-mrna-jabs-could

[8] Broken Medical Science | YouTube (15.10.2023): Vaccines, a complicated area https://www.youtube.com/watch?v=AGF0N_frnsI Katseltavissa myös: https://brokenmedics.com/vaccines-a-complicated-area-some-decrease-total-mortality-some-increase-it-and-covid-19-vaccines-are-overused/

[9] Hämäläinen, Markko | Järjen ääni ry (27.4.2022): Ylikuolleisuus Suomessa korona-aikana kansantajuisesti https://jarjenaani.fi/ylikuolleisuus-suomessa-korona-aikana-kansantajuisesti/

Hämäläinen, Markko | Järjen ääni ry (5.3.2023): Ylikuolleisuus ja vauvakato suomessa vuonna 2022 https://jarjenaani.fi/ylikuolleisuus-ja-vauvakato-suomessa-vuonna-2022/

[10] Kirsch, Steve (1.12.2023): It’s time for criminal charges to be filed against the NZ Ministry of Health officials. NOW! https://kirschsubstack.com/p/its-time-for-criminal-charges-to

[11] Fenton, Norman (2.12.2023): The New Zealand vaccine data: what I actually saw and analysed and what the limitations are https://wherearethenumbers.substack.com/p/the-new-zealand-vaccine-data-what

[12] Nevradakis, Michael (12.12.2023): New Zealand Whistleblower Released on Bail, Meanwhile Scientists Debate Meaning of Leaked Vaccine Data https://childrenshealthdefense.org/defender/new-zealand-covid-vaccine-deaths-data-leak/

[13] Prasad, Vinay (2.11.2023): A new FDA analysis finds COVID vax probably causes seizures in young kids (2-4/5) https://www.drvinayprasad.com/p/a-new-fda-analysis-finds-covid-vax

[14] Pearson, Allison | The Telegraph (9.11.2023): The real Covid jab scandal is finally emerging https://archive.ph/C98tb

[15] Demasi, Maryanne (1.12.2023): Pfizer sued for “false and deceptive” COVID-19 vaccine claims https://blog.maryannedemasi.com/p/pfizer-sued-for-false-and-deceptive

[16] Raiskila, Vesa | Facebook (23.11.2023): ”SHOKEERAAVA” VASTAUS: Euroopan lääkevirasto EMA vastasi EU-parlamentaarikoille https://www.facebook.com/vesa.raiskila/videos/451321117247804

Jätä kommentti